АКТИВНІСТЬ АНТИОКСИДАНТНИХ ФЕРМЕНТІВ У СЕРЦЕВІЙ ТА ПЕЧІНКОВІЙ ТКАНИНАХ РАЙДУЖНОЇ ФОРЕЛІ (ONCORHYNCHUS MYKISS WALBAUM), ЯКУ ГОДУВАЛИ ДІЄТОЮ, ДОПОВНЕНОЮ Β-ГЛЮКАНАМИ

DOI: 10.32900/2312-8402-2024-132-171-182

Галина ТКАЧЕНКО,
д. б. н.,
проф.,
https://orcid.org/0000-0003-3951-9005,
Наталія КУРГАЛЮК,
д. б. н.,
проф.,
https://orcid.org/0000-0002-4669-1092,
Інститут біології, Поморський університет у Слупську, Польща,
Йоанна ГРУДНЄВСЬКА,
к. н.,
доцент,
Інститут рибальства імені Станіслава Саковича, Руткі, Жуково, Польща

Ключові слова: Райдужна форель, Oncorhynchus mykiss, β-глюкани, антиоксидантні ферменти, каталаза, глутатіонпероксидаза, супероксиддисмутаза, окиснювальний стрес, печінка, серцева тканина